DATA LÍMIT INSCRIPCIONS

20 de gener de 2021

DATA LÍMIT PER INSCRIPCIONS SUBVENCIONADES

10 de gener de 2021

Salutació


Benvolgudes i benvolguts,

Un any més, ja tenim el congrés català amb nosaltres!

Aquest any, tindrem un Congrés diferent. Som conscients que afrontem una de les situacions més complexes que ha viscut la nostra nació en la seva història. És un repte però també una obligació com a Societat Científica superar les dificultats i mantenir i potenciar l’activitat docent i de recerca amb la mateixa qualitat amb que ho hem fet fins ara. Evidentment, el congrés haurà de ser virtual i sabem que no serà el mateix. Ara bé, hem de veure aquest canvi, al qual ens veiem obligats, com una oportunitat d’introduir millores al Congrés, que segur que ens seran útils en el futur.

Els canvis fets han estat importants, avaluant diferents possibilitats i finalment adoptant les decisions que ens han semblat millors per a mantenir l’estructura i l’esperit del congrés. Segurament ens hem equivocat en algunes decisions, però per això us demanem tres coses:

Primer la vostra comprensió pels errors que puguem cometre. Segon, agrairem molt el vostre feedback per tal de millorar futures edicions, siguin virtuals o presencials. I tercer i molt important, el vostre suport. És important que el congrés es mantingui com el punt de reunió dels nostres socis durant aquests -esperem que pocs- anys difícils per a retornar amb la mateixa força quan puguem tornar a fer-lo presencial.

Entre las decisions que hem hagut de prendre està principalment l’estructura horària. Hem decidit mantenir la estructura de tot el dia, per tal de no haver de reduir el número de sessions de comunicacions i pòsters, les activitats docents o els simposis paral·lels. Per això us demanem que us reserveu els dies 28 i 29 de Gener com a dies de docència, igual que si assistíssiu al congrés de forma presencial.

Volem també que el format virtual ens permeti arribar a tots els socis, fins i tot per aquells que es perden el congrés perquè han de quedar-se a fer activitat assistencial. Per això, per primera vegada el congrés quedarà gravat i les diferents activitats es podran consultar durant els dies posteriors.

A més, l’Acadèmia ha desenvolupat una plataforma on tindrem la possibilitat d’entrar com un “avatar”, anar als diferents estands dels patrocinadors i interaccionar amb els “avatars” dels nostres companys.

Des de la Junta, el Comitè Científic i el Comitè de Docència de la Societat, hem intentat elaborar un programa atractiu per a tots vosaltres, reunint les millors i més actuals aportacions en Gastroenterologia, Hepatologia i Endoscòpia.

El XXIX Congrés de la Societat Catalana de Digestologia s’iniciarà els dimecres dia 27 de Gener del 2021 a última hora de la tarda amb la realització de l’assemblea i seguirà dijous 28 i divendres 29 de Gener fins la tarda. El Congrés inclourà com és habitual, el 26è Curs de Formació en Digestologia, el 6è Taller Videofòrum d’Endoscòpia, i el 6è Curs en Investigació Bàsica i Translacional en Digestologia. Tot plegat il·lustrant la fortalesa que té la Digestologia a casa nostra en el moment actual.

Com sempre, podrem conèixer de primera mà, la recerca més puntera que s’ha fet a Catalunya. En aquest sentit, es manté la divisió dels pòsters en dues sessions, una el dijous i una altra el divendres, per tal de donar més temps i més espai per a interactuar amb els seus autors. També es manté el mateix nombre de simposis que l’any anterior, una iniciativa que ha permès potenciar les activitats docents i de recerca de la nostra Societat.

Les sessions per a la presentació dels nous documents de posicionament i de l'estat actual dels plans estratègics es reduiran i, en part, passaran a estar disponibles en el estand que la societat tindrà al congrés virtual. El mateix passarà amb els resultats obtinguts amb les ajudes a la recerca (iniciació, intensificació i estada a l'estranger) que concedeix anualment la Societat i que demostra el bon estat de salut que aquesta gaudeix.

Com en anteriors edicions, invertirem una part important del pressupost en finançar la participació d’aquells metges residents, becaris i investigadors bàsics no metges, que siguin socis de la Societat i primers signants de comunicacions, pel valor afegit que aporten al congrés i la dificultat que tenen per a obtenir un patrocini.

Desitgem, de tot cor, que aquest congrés virtual continuï tenint l’essència del congrés presencial i sigui el punt de trobada cordial i festiu que, un cop a l'any, reuneix tots els professionals del país que estimem la Digestologia.

Us hi esperem!

Xavier Calvet
President