Salutació

Benvolguts companys,

Dos-cents quatre kilòmetres són els que separen Reus de Sant Feliu de Guíxols segons Google-maps. Dos-cents tres si consultem la Via Michelin. Pera a molts membres de la Societat Catalana de Digestologia, els menys joves, el que separa aquestes dues localitats són 25 anys. Sí, 25. El nostre congrés arriba a la seva 25ena edició.

Al llarg d’aquests anys el “Congrés Català” s’ha consolidat com un punt de trobada ineludible pels especialistes del nostre país que li han estat enormement fidels. Una de les claus de l’èxit pot ser la combinació d’una mida assequible amb un extraordinari nivell científic, però sobre tot la percepció de que el congrés, i la pròpia societat l’anem construint entre tots.

Així doncs, ens complau convidar-vos un cop més a participar en el Congrés de la Societat Catalana de Digestologia i celebrar plegats aquesta XXV edició que tindrà lloc a Reus els dies 28, 29 i 30 de gener de 2016. Promet ser molt especial.

Com sempre, podrem conèixer la recerca que s’ha fet al nostre país durant l’últim any en quatre sessions de comunicacions orals, una sessió de pòsters i una sessió comentada de pòsters seleccionats. Es presentaran els documents de posicionament i la situació dels plans estratègics promoguts per la societat. Dos simposis actualitzaran aspectes concrets de l’especialitat. Per un d’ells comptarem, com ja es va fer l’any passat, amb participació estrangera. Enguany, el Comitè Científic ha dissenyat el XXI Curs de formació per posar de manifest la importància de la recerca traslacional per a la pràctica clínica.

Aquest any el Congrés s’amplia al dijous al migdia per donar cabuda a dues novetats. D’una banda tindrà lloc el “1er taller/video-fòrum d’endoscòpia digestiva”, que respon a la demanda dels residents de l’especialitat i a l’entusiasme dels nostres endoscopistes. D’altre, podrem assistir al “1er Curs en Investigació Bàsica i Traslacional en Digestologia” amb un programa que pot atreure tant a investigadors bàsics com a clínics curiosos. Al rerefons hi ha la voluntat de que la Societat Catalana de Digestologia sigui també la Societat d’aquests investigadors i estimular el diàleg entre “clínics” i “bàsics”.

Com en les anteriors edicions, i per facilitar l’assistència a tots els interessats, la Societat invertirà una part important del pressupost en finançar la participació d’aquells metges residents i becaris, que siguin socis de la nostra Societat i primers signants de comunicacions.

No cal recordar que, com sempre, també podrem gaudir del tradicional sopar que estarà a l’alçada de l’aniversari que celebrem i, pot ser, d’alguna sorpresa més...

Esperem retrobar-nos doncs, a Reus.

Cordialment

Guardiola

Dr. Jordi Guardiola,

President SC Digestologia