Salutació

Benvolguts companys,

Ens plau convidar-vos a la XXVI edició del congrés de la Societat Catalana de Digestologia que tindrà lloc al Palau de Congressos de Lleida els dies 26 a 28 de gener de 2017.

El congrés començarà a migdia de dijous 26 de gener amb la segona edició del Taller Videofòrum d’Endoscòpia i del Curs en Investigació Bàsica i Translacional en Digestologia que tan bona acollida va tenir l’any passat.

El Curs de Formació en Digestologia estarà organitzat, com s’ha anat fent en els darrers anys, pel Comitè Científic i tractarà sobre problemes gastroenterològics o hepatològics en pacients amb una malaltia de base que no pertany a la nostra àrea d’expertesa. El títol escollit pels organitzadors ha estat “La Digestologia - Una Finestra Oberta a Altres Especialitats”. L’activitat científica del primer dia finalitzarà amb la presentació de 2 documents de posicionament: “Malalties vasculars hepàtiques” i “Actualització en el tractament de la infecció per H pylori” coordinats respectivament pels Drs Joan Carles Garcia Pagán i Xavier Calvet Calvo.

Les 4 sessions de comunicacions orals i la sessió de comunicacions pòster permetran copsar l’alta qualitat de la recerca que es fa a Catalunya. I com en edicions anteriors es mantenen els 2 simposis dins del programa del congrés i 2 simposis paral·lels post-congrés, tots ells patrocinats per la indústria.

Com a novetat d’aquests any, s’ha ampliat el temps dedicat a l’exposició sobre el desenvolupament dels 4 Plans estratègics de la SCD:

La SCD ha de tenir un paper creixent i rellevant sobre les decisions que pren l’administració en matèria d’ordenació de l’assistència sanitària. A més, ha de vetllar per l’accés amb equitat a una atenció de qualitat per a tots els ciutadans. Es per això que us animem a participar de manera activa en la presentació dels Plans Estratègics i en el debat posterior.

Finalment us demanem assistència a l’Assemblea General Ordinària que tindrà lloc el matí de dissabte 28 de gener on es presentaran aspectes molt importants sobre el futur de l’especialitat com son el futur model de docència promogut per la SCD. Com cada any, la SCD dedicarà una part del seu pressupost a finançar la participació en el congrés de metges residents i becaris que siguin membres de la Societat i primers signants de comunicacions. La Junta directiva també ha acordat que aquest any es financi la inscripció dels investigadors bàsics no metges pel valor afegit que aporta la seva participació al congrés i la seva dificultat en obtenir patrocini.

Us esperem una vegada més a Lleida.

Salutacions

Maria Esteve

Presidenta de la Societat Catalana de Digestologia